Instructional Design Lab

Hang-hírlevél #003 Kurzus- és tartalomfejlesztési esettanulmányok, gyakorlati tapasztalatokkal

December 02, 2023 Bognár Amália, Kovács Márk, Matlári Andrea, Ollé János Season 1 Episode 16
Instructional Design Lab
Hang-hírlevél #003 Kurzus- és tartalomfejlesztési esettanulmányok, gyakorlati tapasztalatokkal
Show Notes

Az elmúlt két hétben nem csak beszéltünk arról, hogy az MI hogyan alakítja át az e-learning fejlesztés világát, hanem ki is próbáltunk szoftvereket és most a tapasztalatokról beszélgetünk :)

A CourseFactoryt, ami elvileg majdnem mindenre jó, vagy lehet hogy mégsem: https://bit.ly/hanghirlevel-001-4

A CourseFactory képes bármilyen kurzusfejlesztési feladatot leegyszerűsíteni és közben még meg is tanítja, hogy ezt hogyan is kellett volna, ha mi magunk oldjuk meg? Itt az e-learning fejlesztés svájci bicskája vagy MI alapú digitális tolltartója, vagy erre még várnunk kell?

A PIC-RAT modell szerint hogyan csoportosíthatjuk az MI alapú tartalomkezelő eszközöket? Amália prezentációja: https://bit.ly/hanghirlevel-003-1

Tényleg sok újdonság van, vagy csak a meglévő funkciók egyszerűsödtek? Még a gyorséttermi szintű vagy már a kézműves e-learning eszközrendszerre alkalmas az MI alapú szoftverkörnyezet? A gyártási folyamat olyan gyors és egyszerű, hogy lehet hogy nem is kell az alapos tervezés, mert ha nem jó az eredmény, akkor gyorsabban gyártok másik változatot, mint amennyi idő kellene egy alaposabb tervezésre?

Hangosan gondolkodó esettanulmány, amelynek origójába kivételesen a CourseFactoryt helyeztük el :)